Η χρήση φυσικών και φιλικών προς το περιβάλλον υλικών δεν είναι μόδα. Είναι επιλογή ζωής και πολιτισμού.

Επιλογή ζωής είναι, γιατί έχει συνειδητοποιηθεί πια, ότι η αλόγιστη χρήση επιβλαβών υλικών στις κατασκευές που έχουν να κάνουν με τον άνθρωπο κι έρχονται σ΄ επαφή με το σώμα του, επηρεάζουν αρνητικά την υγεία και συντομεύουν τη ζωή.

Επιλογή πολιτισμού είναι, γιατί τα υλικά από τη φύση, δεν μολύνουν το περιβάλλον όταν επιστρέφουν σ΄ αυτό και δεν είναι ρυπογόνα όταν χρησιμοποιούνται. Εμποτισμένοι με βαθιά οικολογική συνείδηση και με «πράσινες» βιωματικές αρχές, επιλέγουμε με οικολογικά κριτήρια τα υλικά που χρησιμοποιούμε για όλα μας τα προϊόντα.

ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΟΥΤΣΟΥΚ

kaoutsouk

Το φυσικό καουτσούκ είναι καθαρά προϊόν της φύσης. Είναι γαλακτώδης ουσία που συλλέγεται από τα καουτσουκόδεντρα (Haveabrasiliensis) τα οποία αναπτύσσονται σε τροπικό κλίμα. Το φύλλο καουτσούκ που χρησιμοποιούμε παράγεται με τη μέθοδο Dunlop, που του προσδίδει εξαιρετική αντοχή και μεγάλη διάρκεια ζωής. Η ενέργεια που καταναλώνεται κατά τη διαδικασία παραγωγής του, είναι πολύ μικρή σε σχέση με άλλες μεθόδους. Η χρήση του φυσικού καουτσούκ προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα στα προϊόντα ύπνου. Η ελαστικότητα, η υγιεινή και η ικανότητα του να προσαρμόζεται άριστα στο σώμα, μειώνοντας την πίεση στους μυς και στην κυκλοφορία του αίματος, είναι αξεπέραστη. Τα οφέλη που προκύπτουν για τον ανθρώπινο οργανισμό, καθώς και η πολυτελής άνεση που προσφέρει δεν μπορούν να συγκριθούν με οποιοδήποτε άλλο υλικό. Τα φύλλα καουτσούκ των στρωμάτων TAILORBED είναι πολυζωνικά, ώστε να προσφέρουν διαφορετική ελαστικότητα σε κάθε περιοχή του σώματος.

Η περιεκτικότητα τους σε φυσικό καουτσούκ είναι 96% και το υπόλοιπο 4% είναι πηκτικές ουσίες, μη τοξικές, μη καρκινογόνες και υποαλλεργικές, όμοιες μ΄ αυτές που χρησιμοποιούνται στην βιομηχανία τροφίμων.

 

ΚΟΚΟΦΟIΝΙΚΑΣ

kokofinikas

Τα ελαστικοποιημένα φύλλα κοκοφοίνικα είναι κατασκευασμένα αποκλειστικά από φυσικές ίνες καρύδας, ψεκασμένες με υγρό καουτσούκ, και αποτελούν τη βάση στήριξης των συστημάτων ύπνου της TAILORBED. Η ίνα της καρύδας είναι πολύ ανθεκτική και έχει μεγάλη διάρκεια ζωής. Ο ψεκασμός με υγρό καουτσούκ δίνει στο φύλλο την επιθυμητή ελαστικότητα και διασφαλίζει ταυτόχρονα τον καλύτερο δυνατό αερισμό του. Η δομή του ελαστικοποιημένου κοκοφοίνικα δημιουργεί ένα μικροκλίμα που είναι απαραίτητο για τη διατήρηση της σωστής θερμοκρασίας και υγρασίας κατά τη διάρκεια του ύπνου. Η χρήση φυσικών ινών για την κατασκευή των φύλλων, απαιτεί 125 φορές λιγότερη ενέργεια, σε σύγκριση με την ενέργεια που δαπανάται για την κατασκευή ανάλογων υλικών από συνθετικές ίνες.

 

 

 

ΝΗΜΑΤΟΣΤΡΩΣΗ TAILORBED

nimatostrosi

Η TAILORBED διαθέτει κατ΄ αποκλειστικότητα για την Ελληνική αγορά ένα νέο, επαναστατικό, πρωτοποριακό και μοναδικό υλικό Ευρωπαϊκής προέλευσης, που έχει βαθμολογηθεί με πολλά αριστεία. Είναι ένα δοκιμασμένο φιλικό προς το περιβάλλον υλικό, 100% ανακυκλώσιμο και τελείως υποαλλεργικό, απαλλαγμένο απο τοξικά και προσμείξεις, που είναι τόσο αγνό ώστε να χρησιμοποιείται ευρέως στη συσκευασία ευπαθών τροφίμων. Η ανοιχτή δομή του, σαν φύλλο κανταϊφιού, δίνει έναν απαράμιλλο συνδυασμό ελαστικότητας και σωστής κατανομής της πίεσης και δημιουργεί ένα λαβύρινθο άνετου εξαερισμού. Η ειδική σχεδίαση του φύλλου, μαζί με τη βοήθεια της φυσικής κίνησης του σώματος κατά τη διάρκεια του ύπνου, προκαλούν την οριζόντια αλλά και την κάθετη κίνηση του αέρα. Έτσι δημιουργούνται ιδανικές συνθήκες αερισμού και απομάκρυνσης της υγρασίας, με αποτέλεσμα τον άνετο και υγιεινό ύπνο, που συντελεί στην καλύτερη δυνατή ανάπαυση και χαλάρωση. Η απειροελάχιστη καθίζηση που παρουσιάζει και η εξαιρετική αντοχή του στο χρόνο, κάνουν το στρώμα ιδιαίτερα συμφέρον για τα ξενοδοχεία και για κάθε βαριά χρήση! Η δυνατότητα του να διατηρεί πολύ υγιεινές συνθήκες στο στρώμα, το καθιστά ιδανικό για χρήση στο χώρο της υγείας, και ιδιαίτερα σε ιδρύματα ευπαθών και υπερηλίκων ατόμων. Το υλικό είναι απολύτως αδιάβροχο και αυτό το κάνει ιδανικό και για εξωτερική χρήση (όπως ξαπλώστρες σε βεράντες, πλαζ, πισίνες κλπ.).   Μπορεί να πλένεται με νερό, ώστε να διατηρείται καθαρό, και στεγνώνει άμεσα. Είναι εξαιρετική λύση για σκάφη και τροχόσπιτα και για όπου το στρώμα δεν τοποθετείται σε κρεβάτι αλλά επάνω σε πάγκους και συμπαγείς επιφάνειες που δεν αερίζονται επαρκώς. Ακόμα και σ΄ αυτές τις περιπτώσεις, η ικανότητα ελεύθε

ρης αναπνοής του στρώματος από νηματόστρωση TAILORBED υπερέχει καθοριστικά από κάθε άλλη επιλογή. Γενικά, είναι ένα υλικό που αντικαθιστά πλήρως τα ελατήρια, χωρίς τα σχετικά μειονεκτήματα που αυτά παρουσιάζουν (ανισομερή εξογκώματα, θραύσεις, τραυματισμούς, μικρή αντοχή κλπ.). Αποτελέσματα μετρήσεων καθίζησης: Έχουν γίνει πολλαπλές διεθνείς μετρήσεις από την GermanTÜVLGA και άλλους αξιόπιστους οργανισμούς, αλλά και από εμάς, με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Οι μετρήσεις μας, έδειξαν ότι, σε διέλευση κυλίνδρου βάρους 140 κιλών επάνω από πλάκα του υλικού, πάχους 6 εκ., επί 60.000 φορές, η μέγιστη απώλεια που παρουσίασε το δοκιμαζόμενο στρώμα ήταν της τάξης του 5% στο συνολικό του πάχος, ενώ τα στρώματα ελατηρίων πιστεύεται ότι χάνουν κατά μέσο όρο 15% του πάχους τους από τον πρώτο κιόλας χρόνο της χρήσης τους! Αυτό είναι που μας δίνει τη δυνατότητα να παρέχουμε τόσο μακρόχρονη εγγύηση και που κάνει τα στρώματά μας ασυναγώνιστα, ιδίως στον επαγγελματικό τομέα (λόγω του συνδυασμού συμφέρουσας τιμής και μακράς αντοχής στη βαριά χρήση).

ΑΛΟΓΟΤΡΙΧΑ

alogotrixaΤα φύλλα ελαστικοποιημένης αλογότριχας της TAILORBED είναι κατασκευασμένα αποκλειστικά από φυσική τρίχα αλόγου που ψεκάζεται με υγρό καουτσούκ. Η χρήση αυτού του φύλλου χαρίζει ελαστικότητα και δημιουργεί ιδανικό μικροκλίμα στο στρώμα. Οι αλογότριχες που χρησιμοποιούμε είναι άριστης ποιότητας και έχουν πιστοποιηθεί από ανεξάρτητους Ευρωπαϊκούς οργανισμούς, ως απαλλαγμένες από αλλεργιογόνες ουσίες. Όπως έχει μετρηθεί σε επιστημονικές έρευνες, η τρίχα του αλόγου έχει την ιδιότητα να αποβάλλει άμεσα την υγρασία που δημιουργείται από τον ιδρώτα που παράγουμε κατά τη διάρκεια του ύπνου. Έχει υπολογιστεί ότι, κατά μέσο όρο, το ανθρώπινο σώμα χάνει περίπου 1/2 λίτρο νερό ημερησίως.

 

 

 

 

 

 

 

 ΜΑΛΛΙ

mali

Ο άνθρωπος από την πρώτη στιγμή κατάλαβε την αξία του μαλλιού. Το χρησιμοποίησε κυρίως για να ζεσταθεί. Στη συνέχεια, ανακάλυψε ότι το μαλλί έχει τη δυνατότητα να ρυθμίζει καταπληκτικά την υγρασία. Επιπλέον, είναι ένα υλικό που μπορεί να μας κρατά ζεστούς το χειμώνα και δροσερούς το καλοκαίρι. Το μαλλί που χρησιμοποιούμε στα στρώματά μας είναι απαράμιλλης ποιότητας. Πάρα πολύ σημαντικό είναι ότι αυτό προέρχεται από πρόβατα που εκτρέφονται με βιολογικό τρόπο, σε έδαφος που δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ για γεωργικό σκοπό, οπότε τα ζώα δεν έχουν έρθει σε επαφή με φυτοφάρμακα και λιπάσματα. Η πρότυπη διαδικασία καθαρισμού του, χαρακτηρίζεται από την απουσία χημικών, χρώματος, λευκαντικών και υλικών που παράγουν τοξίνες, με αποτέλεσμα να διατηρεί τη φυσική περιεκτικότητά του σε λανολίνη

 

 

 

 

 BΑΜΒΑΚΙ

bambaki

Η χρήση του βαμβακιού από τον άνθρωπο χρονολογείται από το 3.000 π.Χ. Η εξαιρετική του απαλότητα, η αξεπέραστη αντοχή του και η φυσική του αναπνοή, έκαναν το βαμβάκι να είναι σήμερα η πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη φυσική ίνα στον κόσμο. Θα το βρείτε σε όλα τα προϊόντα ύπνου της TAILOBED, από το στρώμα και το ανώστρωμα μέχρι το μαξιλάρι και το κρεβάτι, και μόνο σε καθαρή μορφή.

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΟΥΠΟΥΛΟ

poupoulo

Το πούπουλο θα το συναντήσετε στα μαξιλάρια, στα ανωστρώματα και στα παπλώματα της TAILORBED. Είναι κορυφαίας ποιότητας, πιστοποιημένο από τον διεθνή οργανισμό IDFL (InternationalDownandFeatherTestingLaboratory) και προέρχεται από το λαιμό και τα φτερά της πάπιας. Παρουσιάζει εξαίσια μονωτική συμπεριφορά, λόγω της φυσικής του αναπνοής. Έτσι, σας κρατά ζεστούς το χειμώνα και δροσερούς το καλοκαίρι. Tο κύριο χαρακτηριστικό του όμως είναι, ότι η χρήση του στα προϊόντα ύπνου προσφέρει ασύγκριτη αίσθηση άνεσης και ευχαρίστησης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΥΦΑΣΜΑΤΑ

yfasmataΤο απόλυτα βαμβακερό, ελαστικό και διπλής πλέξης, ύφασμα της TAILORBED, με το οποίο επενδύονται τα στρώματά μας, παράγεται από 100% βαμβακερά νήματα άριστης ποιότητας (≈700gr/m2) με πιστοποίηση «OEKO-TEX Standard 100 κατηγορίας I», που βεβαιώνει τη μη ύπαρξη επιβλαβών χημικών ουσιών. Η ιδιαίτερη αυτή τεχνική ύφανσης που χρησιμοποιείται, προσφέρει ευχάριστη υφή, μειώνοντας το τέντωμα στην επιφάνεια του στρώματος, με αποτέλεσμα να προσαρμόζεται πιο σωστά στις καμπύλες του σώματος και να προσδίδει αυξημένη αντοχή στη χρήση. Η ειδική πλέξη, του δίνει τη δυνατότητα να πλένεται χωρίς κίνδυνο συρρίκνωσης. Η απουσία οποιασδήποτε συνθετικής ίνας, επιτρέπει την ανεμπόδιστη αναπνοή του, μειώνοντας την υγρασία και επιτυγχάνοντας μ΄ αυτό τον τρόπο τη σωστή θερμοκρασία για τον ύπνο. Σκεφτείτε πόσο πιο ευχάριστα αισθάνεστε όταν φοράτε ένα βαμβακερό πουκάμισο, σε σύγκριση με ένα συνθετικό. Η κατασκευή του υφάσματος γίνεται με απόλυτα φιλικό για το περιβάλλον τρόπο.              

Τα υφάσματα επιπλώσεων είναι επίσης 100 % φυσικά, από βαμβάκι και λινό, και προσφέρουν εγγυημένη υγιεινή και ανθεκτικότητα.

ΞΥΛΟ ΜΑΣΙΦ

jilo

Στα κρεβάτια και τα κρεβατοστρώματά μας, χρησιμοποιούμε μόνο συμπαγή ξυλεία πεύκου, προσεκτικά επιλεγμένη, που δίνει αξιοθαύμαστη αντοχή και σταθερότητα. Το πεύκο το επιλέγουμε για τις πολύ μεγάλες ανοχές του στις συστολοδιαστολές που προξενούν οι αλλαγές θερμοκρασίας και υγρασίας από εποχή σε εποχή. Έτσι εξασφαλίζουμε ότι, το νέο σας κρεβάτι ή κρεβατόστρωμα, θα σας συντροφεύει για πολλά χρόνια. Στα έπιπλα, αντί του πεύκου, μπορεί να χρησιμοποιείται και ξυλεία δρυός, εκεί όπου το απαιτεί η αισθητική και ο συνδυασμός με την υπόλοιπη επίπλωση του χώρου.