axia upnouΟ ύπνος είναι για τον άνθρωπο τόσο σημαντικός  όσο η τροφή, το νερό και το οξυγόνο. Ο ανθρώπινος οργανισμός δεν αντέχει πάνω από 7 ημέρες χωρίς ύπνο. Οι διεργασίες που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του ύπνου είναι τόσες, που δύσκολα μπορεί κανείς να φανταστεί! Πέρα από την σωματική και μυϊκή ξεκούραση που προσφέρει, επιτρέπει στον εγκέφαλο να εκτελεί λειτουργίες που γίνονται ασυνείδητα.

Κατά τον ύπνο, οι ημερήσιες εμπειρίες, που έχουν καταγραφεί στη μνήμη, αρχειοθετούνται και μετατρέπονται σε αναμνήσεις. Εκτελούνται επεξεργασίες πληροφοριών, που μπορούν να δώσουν λύση σε πολύπλοκα προβλήματα. Η καρδιά λειτουργεί πιο σωστά και ενισχύεται η θεραπευτική δύναμη του οργανισμού. Στη σύγχρονη εποχή, η αξία του ύπνου έχει υποτιμηθεί. Οι απόψεις, που λανθασμένα επικρατούν, παρουσιάζουν τον ύπνο σαν «απώλεια χρόνου». Η αναλογία της κατανομής του ημερήσιου χρόνου, που λογικά κατανέμεται σε 1/3 εργασία, 1/3 προσωπικό χρόνο και 1/3 ύπνου, έχει διαταραχθεί. Αυτό δεν ίσχυε πάντα. Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν αντιληφθεί πόσο σημαντικός είναι ο ύπνος και, γι΄ αυτό, έφταναν μέχρι του σημείου να τον θεοποιούν. Το ίδιο, και στην Αναγέννηση και μέχρι το 19ο αιώνα, οι άνθρωποι εξυμνούσαν τον ύπνο. Το μειονέκτημα στην περίπτωση του ύπνου, είναι ότι τα οφέλη που προσφέρει δεν είναι μετρήσιμα σε απόλυτους αριθμούς και, γι΄ αυτό, οι άνθρωποι δεν του δίνουν την προσοχή που θα έπρεπε.

Εμείς στην TAILORBED, θέλοντας να προσφέρουμε στην Ελληνική αγορά ό,τι καλύτερο από πλευράς ποιότητας, υποβάλλουμε σε σχολαστικές μετρήσεις και ελέγχους όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε, ώστε να φτιάξουμε για εσάς το ιδανικό σύνολο που θα είναι η καθημερινή σας απόλαυση και ξεκούραση. Όταν κοιμόμαστε καλά, τα οφέλη που αποκομίζουμε είναι πάρα πολλά: Δυναμώνουμε την μνήμη μας, την ικανότητα μάθησης, τη συγκέντρωσή μας και τη σκέψη μας. Θωρακίζουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα και γινόμαστε περισσότερο ανθεκτικοί σε λοιμώξεις και άλλες νόσους. Ξεκουράζουμε τους νευρώνες μας, με αποτέλεσμα το νευρικό μας σύστημα να λειτουργεί καλύτερα. Ενεργοποιούμε το μετα- βολισμό μας και, έτσι, ρυθμίζουμε πιο εύκολα την όρεξή μας και το βάρος μας. Γινόμαστε πιο όμορφοι, καθώς ο ύπνος ενεργοποιεί τα ένζυμα που είναι υπεύθυνα για την αναζωογόνηση των κυττάρων. Μειώνουμε το στρες, ελέγχουμε το άγχος, ανεβάζουμε την ψυχική μας διάθεση και βελτιώνουμε τηνκοινωνικότητά μας.

Μπαίνοντας στον κόσμο της TAILORBED, θα ανακαλύψετε ξανά το πόσο σημαντικό είναι το διάστημα του 1/3 της ημέρας που αφιερώνετε στον ύπνο. Αυτό είναι που σας δίνει την απαιτούμενη ώθηση, ώστε να ανταποκριθείτε καλύτερα στα υπόλοιπα 2/3 της ημέρας. Επιπλέον θα αντιληφθείτε ότι, αν σε όλες τιςυποθέσεις σας  συμμετέχουν και οι άλλοι, ο ύπνος είναι αποκλειστικά δική σας υπόθεση. Αυτό το 1/3 της ζωής σας, είναι το μόνο που μπορείτε να ρυθμίσετε σε μεγάλο βαθμό. Η TAILORBED σας προσφέρει αυτή τη δυνατό- τητα. Επιλέγοντας από εμάς το σωστό σύστημα ύπνου (στρώμα, ανώστρωμα, μαξιλάρι, κρεβάτι), συγκεντρώνετε όλα τα απαραίτητα στοιχεία που θα σας εξασφαλίσουν τον τέλειο, άνετο και πολυ- τελή φυσικό ύπνο, ο οποίος θα είναι ταυτόχρονα προσαρμοσμένος στο δικό σας σωματότυπο και στα δικά σας μέτρα και επιθυμίες. Φυσικά, ως πρώτο μας κριτήριο, έχουμε πάντα τον ορθοσκε- λετικό ύπνο και αυτό είναι η ειδικότητά μας.